...
naziv kompanije
×

NOVOSTI

HACCP
IMPLEMENTACIJA HACCP STANDARDA

Hazard Analysis and Critical Control Points ili HACCP – Analiza rizika i kritičnih kontrolnih tačaka je sistemski preventivni pristup kojim se osigurava sigurnost hrane. Prema pravilniku o hig...

SAZNAJ VIŠE
    
IMPLEMENTACIJA HACCP STANDARDA
IMPLEMENTACIJA HACCP STANDARDA
HACCP
IMPLEMENTACIJA HACCP STANDARDA
SAZNAJ VIŠE
Kategorije:
Zaštitite se od uboda komaraca uz dezinsekciju koju obavlja naš stručni tim

Pored malarije, komarci prenose i žutu groznicu, denga groznicu, virus zapadnog Nila, virus ZYKA, filarijaza, različite arbovirusne groznice i encef...

SAZNAJ VIŠE
DDD
Zaštitite se od uboda komaraca uz dezinsekciju koju obavlja naš stručni tim
SAZNAJ VIŠE
Usluga provjere deklaracija

Deklaracija proizvoda je dokument proizvođača kao što je lična karta jedini valjani dokument o identitetu pojedinca. Označavanje proizvoda je bi...

SAZNAJ VIŠE
Deklaracije
Usluga provjere deklaracija
SAZNAJ VIŠE
20. april – Međunarodni dan zaštite od buke

Kako bi se smanjile štetne posljedice koje može uzrokovati buka potrebno je provesti mjerenja radi utvrđivanja razine buke na mjernom mjestu i odlu...

SAZNAJ VIŠE
Zaštita na radu
20. april – Međunarodni dan zaštite od buke
SAZNAJ VIŠE
Voda – izvor života

Voda, zagađena uzročnicima bolesti, predstavlja vektor-put prenošenja i širenja zaraze.

SAZNAJ VIŠE
Laboratorij
Voda – izvor života
SAZNAJ VIŠE
Unakrsna kontaminacija – od Salmonele do E.Cole

Mnogi ljudi pretpostavljaju da bolest uzrokovana hranom najčešće nastaje jedenjem u restoranima, ali postoji mnogo načina na koje može doći do u...

SAZNAJ VIŠE
Laboratorij
Unakrsna kontaminacija – od Salmonele do E.Cole
SAZNAJ VIŠE
Vječna dilema: treba li jaja prati prije upotrebe i da li ih skladištiti u vratima frižidera?!

Prema nekim stručnjacima, za ljude najopasnije bakterije kod ove namirnice su Salmonella spp., Staphylococcus aureus, te Clostridium perfringens.

SAZNAJ VIŠE
HACCP
Vječna dilema: treba li jaja prati prije upotrebe i da li ih skladištiti u vratima frižidera?!
SAZNAJ VIŠE
Prilikom hlađenja, zamrzavanja i odmrzavanja hrane potrebno je pratiti smjernice da bi hrana ostala zdravstveno ispravna i pogodna za jelo

Zamrzavanje čuva hranu duže vrijeme jer sprječava rast mikroorganizama koji uzrokuju kvarenje hrane i bolesti koje se prenose hranom.

SAZNAJ VIŠE
HACCP
Prilikom hlađenja, zamrzavanja i odmrzavanja hrane potrebno je pratiti smjernice da bi hrana ostala zdravstveno ispravna i pogodna za jelo
SAZNAJ VIŠE
Da li pravilno i redovno provodite DDD mjere?

Pravna i fizička lica koja obavljaju dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, odgovorna su za korištenje savremenih i ekoloških preparata.

SAZNAJ VIŠE
DDD
Da li pravilno i redovno provodite DDD mjere?
SAZNAJ VIŠE
Sulfati u vodi

Prosječni dnevni unos sulfata u ljudski organizam iz pitke vode, zraka i hrane je otprilike 500 mg, a najveća količina sulfata prisutna je u h...

SAZNAJ VIŠE
Laboratorij
Sulfati u vodi
SAZNAJ VIŠE
Šta je radioaktivnost?

U normalnim situacijama ljudi su svakodnevno izloženi prirodnim izvorima zračenja, kao i izvorima koje je napravio čovjek, te udišu i unose radion...

SAZNAJ VIŠE
Laboratorij
Šta je radioaktivnost?
SAZNAJ VIŠE
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.